Home de Paste Retete de Paste Pasca Reteta de Pasca cu ciocolata
Banner

Reteta de Pasca cu ciocolata

Reteta de pasca cu ciocolata de PastePrintre multele retete culinare de paste la romani nu lipseste pasca. Pe langa pasca traditionala de paste, se numara si retete de pasca cu ciocalata. Va prezint o reteta de pasca cu ciocolata care se poate face foarte usor pentru masa de paste.

Ingrediente aluat:

- 500 g faina alba

 

- 2 oua

- 250 ml lapte

- arome

- 1/2 lingurita cu sare

- 1 pliculet cu drojdie uscata

- 2 – 3 linguri zahar pudra

- ulei

Ouale se bat bine apoi se adauga laptele, zaharul sarea si aromele. Se amesteca in aceasta compozitie pana cand se incorporeaza zaharul. Se da la foc mic pentru a se incalzi putin, nu se infierbanta!

Peste faina se pune drojdia, se amesteca iar apoi se adauga compozitia de mai sus. Se framanta bine, pana se obtine un aluat potrivit de tare. Daca mai trebuie inmuiat se mai adauga lapte incalzit! Se lasa sa creasca, se framanta din nou, adaugand ulei pentru a nu se lipi si se lasa iar la crescut.

Ingrediente umplutura:

- 250 – 300 g ciocolata menaj

- 5 oua mari sau 6 oua mici

- 6 linguri cu varf cu zahar pudra

Galbenusurile se bat cu zaharul. Se topeste ciocolata la bain-marie, adica se pune un vas cu apa la fiert, iar deasupra acestuia se pune un al doilea vas, in care se care se aseaza ciocolata rupta in bucati. Nu trebuie ca acest al doilea recipient sa fie cufundat in apa, ci doar sa stea la abur. Se amesteca pana cand se topeste ciocolata in intregime.

Se combina galbenusurile batute cu zaharul si ciocolata topita. Dupa ce s-au omogenizat se adauga albusurile batute spuma. Pentru a ramane pufoase albusurile batute, nu trebuie sa amestecati prin rotire (asa cum se face maioneza), ci doar prin miscari de jos in sus, ca si cum ati aduce la suprafata compozitia de pe fundul vasului. Continuati in acest fel pana se omogenizeaza compozitia.

Se imparte aluatul in doua, se ia o jumatate si se face o foaie care se pune intr-o tava ce a fost tapetata cu faina in prealabil. Se intinde bine. Din restul aluatului se impleteste un “snur” care se pune pe marginea aluatului din tava. In mijloc se pune compozitia din ciocolata.

Se da la cuptor, la foc portivit. Timp de 20 de minute nu se deschide usa cuptorului.

In total, pasca trebuie sa stea la cuptor aprox 1 ora, la foc potrivit!

Va dorim pofta buna la aceasta minunatie de pasca cu ciocolata de Sfintele Sarbatori de Pasti, si Hristos a Inviat!

sursa foto: gustos.ro

 

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

World's Top Web Hosting providers awarded and reviewed. Find a reliable green hosting service, read greengeeks review

Articole asemanatoare: