Home de Paste Retete de Paste Drob Drob de miel - Reteta drob pentru masa de Paste
Banner

Drob de miel - Reteta drob pentru masa de Paste

Imagini de drob de miel de PasteDe pe masa de pasti a crestinilor nu lipseste mielul de paste, din care specialiatea o reprezinta drobul de miel, reteta de paste des utilizata acum in pragul sarbatorii Invierii Domnului. Va prezentam o reteta de drob de miel traditional, asa cum se face la romani.

Ingrediente drob:

- organele de la un miel (plaman, ficat, rinichi, inima)

- 2 cepe mari

- 3 – 4 oua

- 1 legatura de marar

- sare dupa gust

- piper

- 3 - 4 linguri faina alba

Separat mai aveti nevoie si de:

- 1 ou pentru dat pe deasupra

- 2 – 3 oua fierte tari intregi

Se pun organele la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba bine, apoi se scot la racit pe o farfurie. Cand sunt reci se toaca marunt prin robotul de bucatarie sau prin masina de tocat carne. Se bat bine cele 3-4 oua, se toaca ceapa si mararul marunt, si se amesteca toate ingredientele de mai sus, fara insa a amesteca si acel ou trecut separat. Compozitia obtinuta trebuie sa fie potrivita ca si consistenta.

Se unge o tava cu ulei sau grasime. Se pune 1/3 din compozitia de mai sus in tava. Peste aceasta se aseaza ouale fierte tari si se completeaza cu restul de compozitie, pana se acopera in totalitate ouale. Se bate bine oul pe care l-am lasat si se da cu el pe deasupra. Se pune tava la cuptor la foc potrivit, aprox 20-30 minute, in functie de cat de gros este stratul de drob in tava. Se lasa sa se raceasa, inainte de a fi scos din tava.

Va dorim pofta buna la acest drob de miel de paste, si Sarbatori FERICITE!

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

World's Top Web Hosting providers awarded and reviewed. Find a reliable green hosting service, read greengeeks review

Articole asemanatoare: